Böcek İlaçlama
Notice: Undefined variable: post in /home/senkronilaclama1/public_html/wp-content/themes/safirkurumsal/settings.php on line 234
Notice: Trying to get property of non-object in /home/senkronilaclama1/public_html/wp-content/themes/safirkurumsal/settings.php on line 234

Böcek İlaçlama
İnsanların günlük yaşamında kullandıkları mekanlarda farklı canlıların yaşaması söz konusu olabilmektedir. Özellikle böcekler bizim yaşam alanlarımızı bizimle paylaşan varlıklardır. Böceklerin bulunduğu ortamlar beli bir süre sonra hijyenik olmaktan çıkarak hastalık saçan mekanlar olmaya başlayacaktır. Bu sebeple bulunduğumuz ortamlarda böceklerin fark edilmesi durumunda alanında uzman bir firma çağrılarak böcek ilaçlama işlemi yapılmaya başlanmalıdır.
Böcek ilaçlama işleminin yapılmasının ardından ilaçlanan mekanın iyice temizlenmesi uygun olmaktadır. Bu durum mekandan uzaklaştırılan böceklerin o ortama bir daha gelmemesi anlamına gelmektedir. Günlük hayatımızda kullandığımız mutfak, banyo gibi mekanların yanında kalorifer peteklerinde ve borların bulunduğu boşluklarda böceklerin yerleşmesi ve yavrulaması söz konusu olmaktadır. Bu alanlarda böceklenmenin önüne geçilmesi için öncelikle evin temizliğine dikkat edilmesi gerekmektedir. Böcekler insanlarla temasa geçtiğinde pek çok ciddi hastalığı insanlara bulaştırma tehlikesi ortaya çıkmaktadır.
Böcek ilaçlama işlemi farklı şeklerde gerçekleştirilmektedir. Bu yöntemler şu şekilde sıralanabilmektedir:
- Kokulu ilaçlama: Açık ve kapalı alanlarda uygulanan çok etkili bir ilaçlama yöntemidir. Bu ilaçlama yapılırken ortamda insanların bulunması tehlike arz etmektedir.
- Kokusuz ilaçlama: Kapalı mekanlarda yapılan ve insanların mekanı terke etmek zorunda olmadığı ilaçlama biçimidir.
- Jel ilaçlama: Bu yöntem haşereleri yuvalarında yakalayarak öldürmek için kullanılan bir yöntemdir.
Yaşam alanlarını istila eden zararlılardan kurtulmak amacıyla yapılan işlemlerin en günceli böcek ilaçlama faaliyetleridir. Böcek ilaçlama faaliyetinden hemen sonra yapılması gerekli olanlar mevcuttur. Öncelikle kullanılan böcek ilacının etkisi geçinceye kadar yaşam alanına girilmemesi gerekmektedir. Yine evin ya da ilaçlama yapılan diğer yaşam alanlarının baştan sona temizlenmesi de gerekmektedir. Bu noktada özellikle mutfaklarda bulunan her eşyanın dezenfekte edilmesi sın derece önemli bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Yine perdelerin ve halıların yıkanması da böcek istilasının tekrar yaşanılmasına engel olduğu bilinmektedir. Bütün bu özelliklere dikkat edilmesi böcek ilaçlama faaliyeti sonrasında yaşam alanlarında böcek ve haşere zararlılarının tekrar üremesine engel olmaktadır.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN